Proč je cena za jízdu pouze orientační?

Chcete si objednat taxíka a rádi byste věděli kolik Vás bude jízda stát. Operátorka na zákaznické lince Vám tuto informaci ráda sdělí, ale pouze s dodatkem, že cena za jízdu je pouze orientační. Stejně tak z webové cenové kalkulačky, nebo z mobilní aplikace. Proč se jako zákazník nemůžete předem dozvědět přesnou cenu? Neokrade mě pak řidič taxi?

Výpočet cenové kalkulačky (aplikace) vychází z údajů zadaných uživatelem a vypočítává teoretickou vzdálenost požadované jízdy při účtování sazeb City Taxi Brno. Teoretický výpočet trasy (ceny), předem nemůže předpokládat změny v jízdě samotné. Jde zejména o změnu cílové stanice, přidání průjezdního bodu trasy, změny v dopravním značení, hustotu dopravy a možné provozní čekání během jízdy samotné. Z těchto důvodů je cena uváděna vždy jako orientační a není možné tento cenový výpočet brát jako závaznou a konečnou cenu jízdy.

Jaké okolnosti tedy mohou mít vliv na konečnou cenu jízdy?

Trasa jízdy

Orientační cena vychází z nejkratší, nebo z optimální trasy. Výpočet nemůže předpokládat aktuální dopravní omezení v trase a tím i nutnou změnu trasy. Rovněž nebere v potaz právo zákazníka na aktuální volbu vlastní trasy. Dalším důvodem odchylky v ceně může být hustota dopravy, kdy může cena narůst o provozní čekání.

Co je to provozní čekání

V okamžiku, kdy vůz při probíhající jízdě (zapnutém taxametru) zastaví, nebo zpomalí pod tzv. hraniční rychlost, taxametr se automaticky přepíná z účtování dle ujeté vzdálenosti na časovou sazbu. Tato vlastnost taxametru a účtování jízdy je stejná u všech vozů taxi. Případ změny účtování nastává např. při čekání na semaforu, nebo při popojíždění v koloně. Hraniční rychlost, při které automaticky dochází ke změně účtování, při jízdném po Brně, je 8 km/hod. a nižší. Sazba za provozní čekání je 4,-/min. (240,- Kč/ hod.).

Taxametr

Taxametr je certifikované zařízení, které počítá nástupní sazbu, měří ujetou vzdálenost a provozní čekání během jízdy se zákazníkem. Všechny taxametry City Taxi Brno jsou řádně ověřeny a zaplombovány Českým metrologickým institutem (ČMI). Po každé jízdě musí řidič taxi na vyžádání vystavit vytisknout účtenku z taxametru. Na účtence jsou uvedeny všechny informace o jízdě, jako je datum, čas jízdy, ujetá vzdálenost, sazba, identifikace vozu a řidiče taxi. Na základě tohoto dokladu je možné jízdu prověřit a reklamovat.

Jízdné

Jízdné taxislužby se skládá z nástupní sazby (40,- Kč) a sazby jízdného. Základní sazba jízdného je 30,- Kč/ km. Další sazby slouží pro dálkové, fakturační, slevové a partnerské objednávkové jízdy. Kompletní ceník najdete na palubní desce vozů City Taxi Brno, nebo na www.citytaxibrno.cz.

Máte přesto pochybnosti o správnosti účtované ceny?

Vždy doporučujeme vzít si doklad o jízdě – účtenku vytisknutou z taxametru. Na účtence jsou všechny údaje potřebné k prověření jízdy. V případě, že byla jízda nesprávně účtovaná, dostane zákazník celou částku jízdného zpět. Informace o reklamaci na www.citytaxibrno.cz

 

City Taxi Brno na rovinu!

U City Taxi Brno máte záruku nepředražení jízdy. Naše vozy jsou vybavené GPS systémem a případě zjištění nesrovnalostí v účtování jízdy vracíme 100% jízdného zpět a jako omluvu 1 jízdu ve stejné hodnotě zdarma. Vyzkoušejte a doporučte nás svým kamarádům a známým.

Děkujeme Vaše City Taxi Brno